Wat kan ik mijn dier vragen?

Tijdens een intuïtief gesprek met jouw dier, is de input die ik van jou krijg, leidend. Oftewel: jouw vragen en boodschappen bepalen in grote mate hoe het gesprek verloopt. Maar… welke vragen kan je eigenlijk aan je dier stellen? In deze blog geef ik je een aantal tips!

Meerdere onderwerpen mogelijk
Er is meestal wel een duidelijke aanleiding voor een gesprek met een nog levend dier. Bepaald (ongewenst) gedrag, een trauma, een ziekte, een aankomend overlijden. Vanzelfsprekend gaan meerdere vragen en boodschappen in dat geval daarover. Overleden dieren worden over het algemeen gevraagd hoe het nu met ze gaat en hoe ze hun fysieke leven hebben ervaren.

Dat wil niet zeggen dat het gehele gesprek alleen over deze onderwerpen hoeft te gaan. Zowel overleden als nog levende dieren kan je daarnaast ook naar hele andere dingen vragen:

Een verfrissende blik op (de uitdagingen in) jouw leven
Huisdieren hebben een eigen visie, een eigen mening. Ze pikken veel op van wat er om hen heen gebeurt én kennen jou waarschijnlijk beter dan je in eerste instantie denkt. Want dieren kennen jou niet alleen zoals je je naar de buitenwereld gedraagt, maar maken een connectie op zielsniveau. Zij kunnen daardoor aanvoelen hoe jij je voelt. Wat jou gelukkig maakt, en wat juist niet. Hoe jij omgaat met de situaties en ervaringen die jij in het leven tegenkomt. Dat maakt van onze huisdieren echte mensenexperts! Dit geldt voor zowel levende als overleden dieren.

Vraag ze daarom gerust eens naar hun mening en sta open voor hun verrassende perspectief. Worstel je met een dilemma, moet je een bepaalde keuze maken en weet je niet waar je goed aan doet? Vraag jouw dier om advies! Huisdieren zijn wijze raadgevers en kunnen een verfrissende blik op (de uitdagingen in) jouw leven bieden.

Maak het leven van je dier nóg mooier!
Een van de mooiste aspecten van mijn werk vind ik, wanneer ik het leven van een dier mooier maak. Dat kan groots – door het oplossen van een trauma middels een energiebehandeling, bijvoorbeeld – maar ook kleiner; door het mogen doorgeven van favoriete speeltjes, slaap- en wandelplekken, snacks, etc. Of wanneer een dier mij bijvoorbeeld vertelt dat het lichaam niet optimaal reageert op de huidige voeding. Wat kan het leven van jouw dier (nóg) mooier maken? Vraag het hem/haar zelf!

Één dier tegelijk
Bij sommige aanvragen wordt mij gevraagd of ik met meerdere dieren tegelijk kan praten. Omdat ik mij volledig afstem op de energie van één dier om dat zo duidelijk mogelijk te ontvangen, gaat dat (bij mij) niet. Maar… je kan dat dier wel vragen stellen over een ander dier. Misschien hebben ze intuïtief veel contact onderling en is het ene dier prima in staat om antwoorden te geven namens het andere dier. Overleden dieren zien bovendien alles ‘van boven’, hebben een mooi overzicht van wat er zich hier op aarde afspeelt en zijn heel ontvankelijk voor de gevoelens van mensen en dieren. Zij kunnen daardoor vaak heel accurate antwoorden geven op vragen over de nog levende huisdieren óf andere overleden dieren.

Het grotere plaatje – spirituele ontwikkeling
Een onderwerp waarin met name overleden dieren, zo weet ik uit ervaring, deskundig in zijn! Het voelt voor mij alsof overleden dieren door het loslaten van hun fysieke lichaam met o.a. het bijbehorend instinct en ego, over een enorme wijsheid beschikken. Ze lijken een directere toegang te hebben tot de bron; de kern van levensenergie waaruit wij allemaal bestaan. En met de wijsheid die dat met zich meebrengt, kunnen ze ons mensen helpen om zelf dichterbij onze eigen kern te komen. Als je jezelf graag op spiritueel niveau wil ontwikkelen en je hebt daar vragen over, kunnen dieren mooie begeleiders zijn. Zij brengen de boodschappen en inzichten die je op dat moment nodig hebt om een stapje verder op jouw levenspad te komen.

Cadeautje – ruimte voor eigen inbreng
In elk consult, geef ik het dier zelf de ruimte om te zeggen en vragen wat hij/zij wil. Want tijdens een consult, staat het dier voor mij centraal. Dus als we afwijken van de door de aanvrager gestelde vraag, dan laat ik dat gewoon gebeuren. Dieren voelen namelijk heel goed intuïtief aan wat op dat moment belangrijk is en wat er gezegd en gehoord moet worden. Daarnaast vraag ik aan het begin en aan het einde van het gesprek of het dier zelf nog iets wil vertellen of vragen. Deze vraag hoef je dus niet op te nemen in je aanvraag en krijg je cadeau! 

Welke brandende vragen heb jij aan jouw dier? Waar wacht je nog op, vraag meteen een consult aan!