Mijn eerste kennismaking met dierencommunicatie - deel 3

Dankzij mijn coach Elsa (zie deel 2 uit deze reeks) dook ik in de wereld van telepathie, intuïtief communiceren en dierencommunicatie. Ik struinde het internet af, zocht naar boeken over deze onderwerpen en keek filmpjes van of over dierentolken. Des te meer ik te weten kwam, des te enthousiaster ik werd. Praten met dieren; het bestaat écht!

Mijn gevoel volgen
Al snel vond ik meerdere dierentolken die cursussen geven. Op al deze websites wordt bevestigd: iedereen kan intuïtief communiceren met dieren. Zou mijn droom werkelijkheid worden? Ik vergeleek verschillende cursussen en ging daarbij vooral op mijn gevoel af; wat voelt juist? De eerste websites die ik zag maakten mij wel enthousiast over het onderwerp zelf, maar ik was nog niet overtuigd. Tot ik op de website van Frederike belande (www.frederike.eu). Op de een of andere manier voelde dat meteen goed. Ik belde Frederike met wat onnodige vragen – ik wilde haar eigenlijk alleen even aan de lijn hebben om erachter te komen of ik mij bij haar wel op mijn gemak voelde – en wist meteen dat ik de cursus, die wel eens life changing kon zijn, bij haar wilde volgen.

De eerste cursusdag
Zo geschiedde. De eerste cursusdag begon meteen al goed; ik werd bij Frederike warm welkom geheten, niet alleen door haarzelf, maar ook door haar dierenvrienden. Vier enthousiaste honden en drie schatten van katten. Mij kan je niet blijer maken. Nou ja, eigenlijk wel. Na een fijne kennismaking en introductie, een lekkere down-to-earth meditatie en een wijze les over de beginselen van het intuïtief communiceren, gingen we meteen aan de slag. Lekker praktisch en… spannend! Ik mocht een van Frederike’s dieren uitkiezen om contact mee te maken, om enkele vragen aan te stellen.

Het werd Chinzo. Een vredelievende Podenco die direct bij mij was komen liggen zodra ik plaatsnam op Frederike’s comfortabele bank. De hond die mij later heeft geïnspireerd meer over Podenco’s te leren, waardoor ik uiteindelijk Chica geadopteerd heb. De schat die zó liefelijk is, zo bescheiden en zo mooi, dat hij een speciaal plekje in mijn hart heeft.

Sprong in het diepe: het allereerste contact
Terug naar de eerste cursusdag: bij het allereerste contact met Chinzo, voelde ik een enorme nervositeit in mij opkomen. De twijfel sloeg toe. Waarom ben ik opeens zo zenuwachtig? Zeker omdat ik zo moet vertellen hoe het gegaan is? Wat als het niet lukt? Misschien kan iedereen het, behalve ik? Deze vragen zijn heel normaal als je voor het eerst in aanraking komt met dierencommunicatie. Ze zijn alleen wel belemmerend, want om goed te kunnen communiceren, moet je vertrouwen hebben. Vertrouwen in het proces en met name in jezelf. Frederike had er al voor gewaarschuwd dat deze gedachten in je op konden komen en geadviseerd ze aan de kant te schuiven. Gewoon opschrijven wat je voelt, er niet over nadenken, ze niet analyseren. Dus dat deed ik. Ik beschreef mijn nerveuse gevoel en stelde daarna de vragen zoals in de opdracht beschreven stond.

Toen we daarmee klaar waren, was de tijd aangebroken om de resultaten te bespreken. Onzeker vertelde ik over het zenuwachtige gevoel in mijn maag zodra ik contact maakte met Chinzo. Op Frederike’s gezicht verscheen een brede glimlach. Ze vertelde mij dat zodra ik uitsprak dat ik Chinzo had uitgekozen om contact mee te maken, hij contact maakte met Frederike. Het was Chinzo die nerveus was, want hij werd niet vaak gekozen en vroeg Frederike of hij wel goed genoeg hiervoor was. Verbluffend! Het wás helemaal niet mijn nervositeit, maar die van Chinzo! De antwoorden op de vragen die ik Chinzo gesteld had, kon Frederike ook bevestigen. Een fantastisch gevoel! Dat was voor mij een motiverend begin van een compleet nieuwe fase in mijn leven. Vanaf die dag wist ik het zeker: ik word dierencommunicator!  

Aan de slag
Voorzien van heel veel informatie en alle benodigde handvatten – waar ik Frederike eeuwig dankbaar voor ben – ben ik intensief gaan oefenen. Daarnaast heb ik nog vele cursusdagen bij Frederike gevolgd. Niet alleen over intuïtief communiceren met dieren, maar ook over intuïtieve ontwikkeling, healing, pendelen, kaartleggen en nog veel meer prachtige onderwerpen die mij ondersteunen in het werk dat ik nu met liefde en plezier doe.

Zo is het gekomen dat mijn leven in een relatief kort tijdbestek een compleet andere richting heeft gekregen. Begin februari 2018 had ik nog nooit van dierencommunicatie gehoord, twee maanden later maakte ik mijn eerste contact met een dier en nu, ruim een jaar later, bied ik consults aan om dieren een stem te geven. Life’s good!

Terug naar deel 1

Terug naar deel 2